Mijn werk gaat primair over schilderkunst en het verkennen van de mogelijkheden die het medium te bieden heeft. De werken vinden hun oorsprong in fotografisch of filmisch archiefbeeld, veelal gekoppeld aan een persoonlijke context.

Een idee voor een werk komt grofweg in drie stappen tot stand. Het begint met verzamelen en verkennen van bronmateriaal en het selecteren van een bruikbaar motief. In de volgende stap worden verschillende ingrepen op het geselecteerde materiaal toegepast met het doel om de oorspronkelijke anekdotische lading van het motief op te heffen. De derde stap is het maken van een compositieschets op basis van de geselecteerde en bewerkte bronbeeld-fragmenten. 
De compositieschets is een basisidee met nog diverse losse eindjes. De definitieve uitkomst wordt tijdens het schilderen bepaald.

De hierboven beschreven methode is indicatief en is onderhevig aan het permanent zoeken naar een optimale verhouding tussen een planmatige en een intuïtieve aanpak. Daarbij zijn de ervaringen en analyses uit voorgaande werken leidend.

Contact:

emailjpg